domingo, 9 de junio de 2013

Uff,...... quin formatge!!!

TENTACION SAINT FELICIEN   





S'elabora amb un alt percentatge de llet crua de vaca amb un afegit de crema pasteuritzada. El seu aspecte és d'un formatge de pasta tova, sense premsar, amb l'escorça poc formada i entre groguenca i *marronosa. A l'interior, la pasta és blanca i uniforme, suau i cremosa. Amb un sabor inconfusible a llet de vaca. El sabor és delicat i molt expresiu
Perfecte per a les torrades o una cruixent barra de pa tendre.
La zona de producció del formatge Saint Félicien la hi disputen el Ródano i els Alpesfranceses.

Majoritàriament s'opina que l'origen d'aquest formatge es troba en aquesta població alpina del Ardeche: Saint-Félicien. Segons aquesta teoria, en els seus inicis s'elaborava amb llet de cabra pels grangers de la zona de l'alt Ardeche i d'allí es va expandir cap a regions veïnes.
Però sembla ser que els grangers del Ardeche no van saber obtenir la denominació d'origen; cosa que si van aconseguir els seus veïns de la Drôme i el Isère amb el seu version llet de vaca.
Té una forma cilíndrica; entre 10,5 a 11.5 cm. de diàmetre i entre 2 a 3 cm. d'alt; el seu pes varia entre 120 a 240 gr.
.

A Xarcuteria Planas el podeu trobar entre una varietat extensa de formatges!

No hay comentarios:

Publicar un comentario